Monday, September 21, 2015

עוגת שיש טחינה עם נוטלה


עוגת שיש טחינה עם נוטלה- מהאתר של לנה.


מרכיבים:
  • כוס קמח
  • כוס טחינה גולמית
  • כוס סוכר חום
  • 3 ביצים
  • מיכל יוגורט אוכמניות/פירות יער/תות
  • שקית אבקת אפייה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות נוטלה/ ממרח שוקולד
  • קמצוץ מלח

הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. טורפים ביצים עם סוכר חום, קמצוץ מלח ותמצית וניל, עד שנוצרת בלילה אחידה ותפוחה מעט.
  3. מוסיפים את הטחינה והיוגורט וטורפים היטב. 
  4. מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך הבלילה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע. 
  5. מעבירים חצי מהבלילה לתבנית האפייה. לתוך החצי הנותר בקערה, מוסיפים נוטלה ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת עם הנוטלה לתוך התבנית ובעזרת סכין מערבבים מעט, כדי שייווצרו צורות שיש בתוך העוגה.
  6. אופים במרכז התנור כ-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. אם רוצים עוגה לחה/יבשה יותר מורידים/מעלים את זמן האפייה בהתאמה.
 * אם לא אכפת לכם ללכלך עוד קערה, אפשר לחלק את הבלילה לשתים, להוסיף נוטלה לקערה אחת ואז ליצוק את הבלילות בשלבים. פעם הבלילה הכהה במרכז התבנית ופעם הבלילה הבהירה למרכז התבנית. כך דוגמת השיש תצא יפה יותר.
** אם רוצים להדגיש עוד יותר את הצבעים, אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר חום, שמכהה את הבלילה.

No comments:

Post a Comment